11.02.2011

Atatürkçülük Çağın Gerçeğidir!..

İlk olarak Atatürkçülüğün tanımını yapmak gerekiyor.Bunun için Vural Savaş'ın 'Hukuk(!) İle Aldatmak' adlı kitabında çok güzel bir şeklilde belirtilen bir bölümü paylaşmak istiyorum:
Avrupa Birliği'ne girmemiz için çaba gösterenlerin hiçbirinin, gerçek Atatürkçü olduğuna ve hatta olabileceğine inanmamışıımdır.Konfernaslarımda bu görüşlerimi yinelediğim zaman, şu soruyu mutlak şekilde soruyorlar: 'Sizce gerçek Atatürkçülük nedir?'
Tek Adam adlı üç ciltlik eser yazan ve Atatürk devrinin en önemli fikir adamlarından Şevket Süreyya Aydemir, söz konusu eserinde Atatürkçülüğü şöyle tanımlıyor:

1.)Anti-emperyalizm.Yani kayıtsız şartsız istiklalcilik.Milli istiklale hiçbir yabacı kuvveti, hiçbir surette gölge vurmaması.Milli istikll bahsinde her türlü zedeleyici kayıtlara, tavizlere karşı direniş...

2.)Yabancı sermayenin iktisadi imtiyaz ve kontrollerie karşı kayıtsız şartsız direniş.Dünya milletleri arasında, ancak eşit şartlarda iktisadi işbirliği.Kapitülasyon, Düyunu Umumiye, borçlandırma suretiyle iktisadi kontrol şeklindeki her türlü kayıtlayıcı hükümlere karşı direniş.

3.)Kayıtsız şartsız halk hakimiyeti,milli iradeye hakim kılmak.Her türlü zümre, klik, sınıf ve şahıs tahakküllerine karşı direniş.Atatürk'ün anladığı ve vasiyet ettiği manada cumhuriyetçilik budur.

4.)Milli Misak sınırları içinde milli vatan.Milli Misak kayıtları dahilinde millet anlayışı.Topraklarımızın sınırları dışında kalan Türklere karşı kardeşlik sevgisi, Türk sınırları içinde kültür birliği,milli bütünlük...
5.)Milli gurur.Başka milletler karşısında her türlü aşağılık duygusundan silkiniş.Ama çağdaş medeniyetin yoksuk olduğumuz değerlerine, teknik gücüne ve organlarına karşı ihtirasla yöneliş...
6.)Siyaseti bir spekülasyon konusu değil,bir program, organ ve inşaa işi olarak almak...

7.)Din ve dini inançları mutlak olarak siyaset dışı bırakmak...

8.)Her türlü doğmatizme ve taassuba karşı direniş.Fikirleri dondurmamak ve insanları putlaştırmamak...
9.)Kelimecilik değil aksiyon!
*Son Anayasa değişiklikeriyle.Atatürkçülük bir daha geri gelmemek üzere toprağa gömülürken; AB yanlıları da, üzerine küreklerle toprak dökerek son görevlerini yerine getiriyorlar..

Özellikle kırmızı renkle belirttiğim maddeler ülkemizin bugünkü durumu için uygulanmayan ve Sayın Başbakanımız(!) 'ın yanından bile geçmediği tanımlardır.
Benim Yorumum:İktisatta devletçilik,toplumsal yaşamda milliyetçilik, düşünsel yaşamda devrimcilikte Atatürk Cumhuriyeti en ileri ve en ilerici rejimini kurmuştur.Bu ilerici rejimi yıkmak için liberallerin, etnik ırkçıların, dinci gericilerin, emperyalist güçlen vs. el ele vermeleri ve70 küsür yıldır uğraşmaları boşuna değildir.Ama Atatürkçülük her türlü gericilikten güçlü çıkmıştır,direnmektedir ve buna devam da edecektir!
 Çünkü Atatürkçülük çağın gerçeğidir!..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder